Datum objave: 30. travnja 2024.

Oglas za upise u novu pedagošku godinu 2024./2025.

Tekst Oglasa

Sukladno Pravilniku o upisima i mjerilima upisa djece u Program predškolskog odgoja pri školi, ravnateljica Osnovne škole – Scuola elementare Milana Šorga Oprtalj – Portole, za Program predškolskog odgoja pri školi, objavljuje

OGLAS ZA UPIS DJECE U PROGRAM PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA ZA PEDAGOŠKU GODINU 2024./2025.

  1. PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA UPIS

Da bi svoje dijete upisali u Program predškolskog odgoja pri školi, potrebno je popuniti i potpisati Zahtjev za upis djeteta u dječji vrtić pri osnovnoj školi (možete ga osobno podignuti u školi ili preuzeti sa web stranice škole).

Ispunjeni zahtjev s pripadajućom dokumentacijom predaje se u tajništvo škole od 6. svibnja 2024. godine do 15. svibnja 2024. godine od 09:00 do 11:00 sati.

  • POTREBNA DOKUMENTACIJA

Uz ispunjeni zahtjev za upis djeteta u vrtić roditelj/skrbnik/udomitelj obvezno prilaže:

  1. Preslike osobnih iskaznica roditelja/skrbnika/udomitelja ili uvjerenje o prebivalištu
  2. Rodni list djeteta
  3. Ako dijete nema prebivalište na području Općine Oprtalj, prilaže se rješenje / potvrda jedinice lokalne samouprave u kojoj dijete ima prebivalište kojim se odobrava sufinanciranje boravka djeteta u upisanom programu vrtića
  4. Liječnička potvrda o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta.

Upis djeteta u vrtić uvjetuje se urednim cijepljenjem protiv bolesti iz programa obveznih cijepljenja s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije na pojedina cjepiva.

Roditelji koji se pozivaju na neki od kriterija za ostvarivanje prednosti zahtjevu za upis dužni su priložiti:

  1. Potvrde o radnom statusu roditelja / potvrde o zaposlenju ili dokaz o samostalnom obavljanju djelatnosti – rješenje, obrtnica /dokaz o statusu poljoprivrednika,
  2. Preslika rodnog lista ili izvadak iz matice rođenih za ostalu djecu u obitelji, kada je u obitelji više od troje djece,
  3. Rješenje o invalidnosti,
  4. Liječničku potvrdu specijaliste ili liječnika primarne zdravstvene zaštite o težoj bolesti roditelja, odnosno djeteta,
  5. Preporuku ili rješenje ovlaštenog organa ili službe za djecu s teškoćama u razvoju,
  6. Potvrdu Centra za socijalnu skrb o socijalnom statusu,
  7. Pravomoćnu presudu o razvodu braka za razvedene roditelje,
  8. Druge dokaze kojima se dokazuje prednost pri upisu djeteta u Vrtić pri Školi.
  • UPIS

Rezultati upisa objavit će se najkasnije 30 dana od isteka roka za podnošenje zahtjeva na oglasnim pločama škole i na web stranici škole.

Protiv Odluke o rezultatima upisa podnositelji zahtjeva za upis imaju pravo žalbe koja se podnosi pismeno Školskom odboru u roku od 15 dana od obavješćivanja roditelja o rezultatu upisa.

Podnošenjem zahtjeva roditelji/skrbnici/udomitelji daju privolu školi za obradu osobnih podataka navedenih u svim dostavljenim prilozima odnosno ispravama.

Podnošenjem zahtjeva roditelji/skrbnici/udomitelji daju svoju suglasnost Školi da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe postupka po oglasu za upis i samog upisa djeteta, te da ih može koristiti u svrhu sklapanja ugovora, kontaktiranja i objave na  internetskim stranicama i oglasnoj ploči.

Djeca primljena u vrtić, upisuju se na temelju Ugovora koji se sklapa najkasnije do 1. rujna 2024. godine, kada započinje nova pedagoška godina.

Ravnateljica:

Ljubica Puškar, mag. educ. biol. et chem.

KLASA: 601-01/24-01/01

URBROJ: 2105-23-01-24-01

Oprtalj, 2. svibnja 2024. godine

Pročitajte još

Skip to content